Biokull i Norge

Starten
I Norge har bruken av biokull historisk sett vært knyttet til landbrukspraksis og skogbruk. Tradisjonelt har brent trevirke og kullproduksjon vært vanlig for å fremstille trekull til jordforbedring.

I moderne tid har interessen for biokull økt som en del av bærekraftige løsninger og klimavennlige praksiser. Forskning og eksperimentering med biokull som jordforbedringsmiddel har vokst, spesielt innenfor landbrukssektoren. Flere studier har blitt gjennomført for å evaluere biokullets potensial for karbonfangst, forbedring av jordkvalitet og reduksjon av klimapåvirkningen.

I tillegg har det vært interesse for å bruke biokull i andre sektorer som byggebransjen, vannrensing, og til og med som en del av strategier for å redusere utslipp fra husdyr ved å blande det inn i dyrefor.

Den norske interessen for biokull fortsetter å vokse i tråd med global utvikling og fokus på bærekraftige løsninger. Forskning, eksperimentering og implementering av biokullteknologi fortsetter å være et aktivt felt med tanke på å utnytte potensialet til dette materialet for å adressere miljø- og klimautfordringer.

I den metallurgiske bransjen har bruken av biokull blitt utforsket som en potensiell erstatning eller supplement til kull og koks i visse metallurgiske prosesser. Tradisjonelt har koks, et produkt av kull, blitt brukt som reduksjonsmiddel og energikilde i produksjonen av stål og jern.

Interessen for biokull i metallurgi har fokusert på dens potensial til å erstatte koks i visse smelteprosesser. Forskning og eksperimenter har blitt gjennomført for å evaluere biokullets egenskaper som reduksjonsmiddel og dens innvirkning på kvaliteten av det resulterende metallet.

Biokull kan potensielt redusere karbonutslipp i visse metallurgiske prosesser, da det har lavere karboninnhold og kan være mer miljøvennlig sammenlignet med tradisjonelle kullprodukter. Samtidig har utfordringene vært knyttet til å finne optimale produksjonsmetoder for å lage biokull med egenskaper som passer til metallurgiske behov og sikre tilstrekkelig tilgang på biokull av ønsket kvalitet og kvantitet.

Selv om det har vært økende interesse og noen utforskninger av bruken av biokull i metallurgiske prosesser, gjenstår det fortsatt mye forskning og utvikling for å integrere biokull på en mer omfattende måte innen metallurgi og finne optimale anvendelser som kan erstatte tradisjonelle kullprodukter effektivt.

Produsenter og anlegg i Norge
På kartet under er en oversikt over de ulike produsentene i Norge og de som er i ferd med å bygge anlegg.
Vil du lese mer om de ulike produsentene kan du trykke på navnene deres under.

Under planlegging
CarbonWorks Holding AS
Mære landbruksskole
Vow Green Metals