Nye arbeidsgrupper i Norsk Biokullnettverk

For å aksellerere utviklingen av produksjon og anvendelse av biokull i Norge har Norsk Biokullnettverk etablert tre arbeidsgrupper som skal jobbe med noen av bransjens mest sentrale og kristiske utfordringer. Arbeidsgruppene består av deltagere fra nettverkets medlemsbedrifter og organisasjoner.

Regulatoriske rammer.png
Bærekraft.png
Marked- og verdikjedeutvikling.png

Det er stor uforutsgibarhet og usikkerhet knyttet til de regulatoriske rammene som omfatter både produksjon og anvendelse av biokull i Norge i dag. Sammen med våre medlemmer skal Norsk Biokullnettverk strategisk jobbe med å løse bransjens mest setrale utfordringer knyttet til regulatoriske rammer og betingelser.

Det er svært viktig å ivareta bærekraft i hele verdikjeden til biokull i Norge. Norsk Biokullnettverk skal jobbe for at bransjen utvikles i tråd med bærekraftsprinsippene.

En av bransjens største utfordringer i dag er et ungt og umordent marked. Norsk Biokullnettverk skal stimulere til etablering av nye synergier, lønnsomme verdikejder og et transparent marked knytte til biokull for å realisere potensialet for verdiskapning, sysselsetting og klimanytte i biokull.

 
Previous
Previous

Karbonet må ned i jorda

Next
Next

Biokull- i og fra norsk skog