Folkebiokull- bærekraftig og lokal matproduksjon

I et nytt forskningsprosjekt (Coolcrowd 2.0) skal biokull pløyes ned i matjordlaget på Nokken gård på HAga i Nes kommune. Målet med prosjektet er å bidra til utslippsreduksjoner ved å lagre karbon bundet i biokull stabilt i norsk matjord.

Biokull er et naturlig og høyest effektivt klimatiltak for landbruket. Klimakur 2030 har beregnet at hvis bare 5 % av alle restmaterialer i landbruket brukes til produksjon av biokull, kan dette redusere 825 000 tonn CO2 i perioden 2021-2030 (Miljødirektoratet, 2020/Klimakur 2030: 191). Dessverre er kjøp av biokull fortsatt kostbart og ikke lønnsomt for bonden.

Folkebiokull vil sette i gang med folkefinansiering av biokull hvor du som privatperson eller bedrift kan kompensere for utslippene dine gjennom å støtte en lokal bonde i implementeringen av biokull som jordforbedringsmiddel.

Folkebiokull kjøper biokull hos Oplandske Bioenergi. Denne typen biokull er laget av tørrgran og biovirke som blir til overs fra skogindustrien. Oplandske Bioenergi er første Norske biokull produsent, som har oppnådd europeisk sertifisering (European Biochar Certificate). 

Ønsker du å kompensere for dine klimautslipp og samtidig bidra til mer bærekraftig jordbruk? Gjennom å støtte prosjektet Folkebiokull hjelper du en lokal bonde med å innføre et viktig klimatiltak som fører både til CO2 fangst og jordforbedring.

Previous
Previous

Styrket internasjonalt samarbeid

Next
Next

Nye muligheter for prosjekter i Grønn Plattform