Grønn plattform- søk midler til forprosjekt

For å stimulere til økt innovasjonsdrevet grønn omstilling er virkemiddelapparatet styrket med FoU-midler gjennom Grønn Plattform.

Grønn Plattform

I løpet av tidsperioden 2020-2022 er det bevilget 1 milliard kroner til å støtte prosjekter som bygger opp under grønn utvikling av næringslivet. Ordningen administreres av Forskningsrådet, Innovasjon Norge og SIVA, og bygger på allerede etablerte ordninger hos virkemiddelapparatet.

Grønn Plattform skal fremme og fremskynde forsknings- og innovasjonsdrevet grønn vekst i næringslivet, og skape nye grønne arbeidsplasser. Ordningen skal bidra til å utvikle helhetlige, grønne verdikjeder gjennom store koordinerte FoU- og innovasjonsprosjekter. Midlene skal gå til samarbeidskonsortier som kan levere de beste prosjektene, fra forskning og teknologiutvikling, fram til ferdige løsninger.

Grønn plattform er sektorovergripende og omfatter alle bransjer. Prosjektene vil bli målt etter felles kriterier og indikatorer for grønne prosjekter i henhold til kriteriene EU stiller til Green Deal. Det vil gjøre det enklere å videreføre prosjekter inn mot Horisont Europa.

Utlysning i to trinn

Utlysning gjennom Grønn Plattform gjennomføres i to trinn: forprosjekt og hovedprosjekt.

Første del av utlysningen i regi av Grønn Plattform gjelder forprosjekter og er åpen for søknader fram til 6. januar. Søknader til forprosjekt vil behandles forløpende. En kan motta støtte til forprosjekt på opptil 300 000 kroner over en prosjektperiode på tre måneder. Støtten kan dekke inntil 100 prosent av budsjetterte og støtteberettigede prosjektkostnader.
Det er totalt bevilget 20 millioner kroner til forprosjekter i regi av Grønn Plattform.

Hovedutlysningen, eller trinn to, av Grønn Plattform gjelder større hovedprosjekter med støttebehov på over 50 millioner kroner, og prosjektperiode på tre år. Hovedprosjektene skal innrettes slik at formålene omtalt i bakgrunnen for Grønn plattform kan realiseres.
Mer informasjon om hovedutlysningen kommer i løpet av vinteren/våren 2021.

Det er ikke krav om gjennomført forprosjekt for å søke støtte til hovedprosjekt i Grønn Plattform.

Hvem kan søke?

Bedrifter og forskningsorganisasjoner i instituttsektoren kan søke. Støtte kan gis til bedrifter og/eller institutter som står i spissen for å danne konsortier som sammen driver fram forskning og utvikler løsninger for grønn omstilling og verdiskapning.

Hvor kan du søke?

Du kan søke midler over Grønn Plattform hos Forskningsrådet.

Previous
Previous

Workshop: Biokull i norsk landbruk

Next
Next

Biokull i sammenheng med FNs bærekraftsmål