Workshop: Biokull i norsk landbruk

Sammen med Norges Bondelag har Norsk Biokullnettverk invitert aktører fra landbruket og biokull-næringen til en workshop biokull i norsk landbruk.

I 2019 undertegnet aktørene innenfor norsk landbruk en intensjonsavtale med regjeringen om at landbrukets samlede utslipp av klimagasser skal reduseres med 5 millioner tonn CO2-evkivalenter innen 2030. Som en oppfølging av avtalen lanserte Norges Bondelag i 2020 «Landbrukets klimaplan 2021-2030».

Et av tiltakene i klimaplanen er å bruke jorda som karbonlager gjennom ulike tiltak. Et av de karbonbindende tiltakene nevnt i klimaplanen er karbonbinding i biokull, som kommer fram som et av enkelttiltakene med størst potensial for utslippsreduksjoner innenfor sektoren.

Spørsmålet nå er hva som skal til for å realisere potensialet som ligger i tiltaket. For komme nærmere et svar på dette inviterer Norges Bondelag og Norsk Biokullnettverk næringsaktører innenfor landbruket og biokullnæringen til en workshop i tre deler.

Første del av workshopen var et mini-seminar med flere korte speed-foredrag som omhandlet viktige temaer knyttet til biokull i landbruket.

program del 1.png
Previous
Previous

Biokull- i og fra norsk skog

Next
Next

Grønn plattform- søk midler til forprosjekt