Suksessfult arbeidsverksted på Val Skoler!

For to uker siden arrangerte vi et svært vellykket arbeidsverksted hos Val Skoler, der vi samlet lokale bønder og engasjerte elever. Vi hadde med oss en imponerende liste med foredragsholdere, inkludert Einar Stuve fra OBIO, Knut Aarsland fra Val Skoler, Anders Moan fra Statsforvalteren i Trøndelag, samt representanter fra Norsk Biokullnettverk.

Dagen var fylt med informative og lærerike økter. Vi dykket inn i de utallige mulighetene knyttet til biokull, undersøkte bruksområdene og diskuterte prospektene for å etablere egne produksjonsanlegg.

En spesielt engasjerende sesjon var OBIO's presentasjon av deres arbeid med å integrere biokull i fôr, hvor de delte betydningsfulle resultater fra sine forskningsprosjekter.

Statsforvalteren i Trøndelag guidet oss gjennom ulike tilskuddsordninger tilgjengelig for biokull, noe som var svært relevant og nyttig for deltakerne.

Dagen ble også beriket med en velsmakende lunsj, der vi fikk anledning til å styrke båndene og utveksle ideer i en uformell atmosfære.

En praktisk demonstrasjon av hvordan biokull kan produseres på gårdsnivå var et høydepunkt. Ved å bruke et oljefat og en modifisert varmtvannstank som eksempler, ble prosessen spennende og engasjerende. Flere av deltakerne uttrykte interesse for å prøve dette selv, og betraktet det som en fascinerende og lærerik opplevelse å se pyrolyseprosessen i praksis.

Alt i alt var dagen en suksess, og vi er svært tilfredse med det positive utfallet og den berikende kunnskapsutvekslingen som fant sted.

Previous
Previous

Slamutfordringer: Inspirasjon, Samspill og Fremtidens Løsninger

Next
Next

Årets jordgründer